Val till Regionfullmäktige

Tove är ”vår” kandidat till Regionfullmäktige, hon står som nr 1 på listan för valkrets Nordost.

Jag heter Tove Sander, är 50 år och bosatt i Djursholm sedan 28 år då jag flyttade från västra Danderyd. Jag bor tillsammans med min man Bruno och tillsammans har vi två vuxna barn.

Jag är en utpräglad föreningsmänniska och de ideella engagemangen har varit många genom åren. Samtidigt har jag försökt att vara närvarande och engagerad i mina barns skola och fritidsaktiviteter och ägna mig åt mitt eget stora hästintresse. Inte alltid helt enkelt men jag försöker leva efter devisen att jag gör mitt bästa och inte alltid kan göra allt.

Jag har alltid haft ett stort samhällsengagemang och engagerade mig politisk för 23 år sedan när vårt första barn kommit till världen och jag kände att jag måste göra vad jag kunde för att hon skulle få växa upp i ett jämställt samhälle där alla barn får samma möjligheter.

Barns uppväxtvillkor ligger mig varmt om hjärtat och jag hoppas och tror att vi en dag får en hel skoldag där skolan tar ansvar för hela lärandet och vare sig föräldrarnas utbildningsnivå, språkkunskaper eller pedagogiska förmågor har betydelse för det enskilda barnets lärande. I mitt arbete som advokat möter jag barn, ungdomar och föräldrar som har vitt skilda förutsättningar och elden i mig kommer inte sluta brinna förrän vi har ett samhälle som klarar att ge alla unga möjlighet att nå sin fulla potential oavsett sociala och ekonomiska förutsättningar.

Mina politiska uppdrag har jag i region Stockholm och jag har sett hur den moderatledda majoriteten under de senaste 16 åren prioriterat vårdval i specialistvården framför våra vårdcentraler och akutsjukhus. Den livsviktiga akutsjukvården och primärvården som ska vara vår första ingång i vården har idag helt orimliga förutsättningar och det vill jag ändra på efter valet den 11 september.

 

 

 

facebook Twitter Email